Jeg har været så heldig at få en uges ferie lige midt i varmen! Jeg er i sommerhus, tæt på strand, med bøger, strikketøj, TV, radio og en have hvor kun brombærrenes torne ødelægger idyllen. Jeg er selv, som det hedder på sønderjysk, og kan bruge min tid som jeg vil. Og hvad laver jeg så? Jeg sidder i skyggen og læser Leonora Christina Skovs “Den der lever stille”. Min datter var skrevet op som nummer < og jeg fik den gode idé at give hende den til en lille ferie hun havde. Og så arvede jeg den. Jeg vidste jo godt hvad jeg gik ind til rent emnemæssigt, men man (!) er ikke i tvivl om hvor svært det er ikke at have en mor som elsker en som den man er! Nu er jeg  – hverken som lærer eller forlægger – på ferie sådan 100 %, for er der noget der kan bruges, noget vi kan udgive? Jeg vil gerne udgive noget af LCS og har bestilt 2 bøger på biblioteket: Min bedstemors historie og Brev til mit yngre jeg – antologier (fordi vi altid udgiver kortere tekster), noget om at være dansk, noget som vi selv har lyst til at læse, noget der ikke er for svært sprogligt (vi ændrer ikke i teksterne) – kort sagt: kan det udgives hos os?…. Jeg har også 2 tekster i baghånden af Bjarne Reuter, så mon ikke jeg ved hvad jeg skal lave til efteråret? Hvornår har man så haft ferie nok? Det har man når man glæder sig til at komme hjem igen! Næste uge er det min tur til at arbejde!

What do you do when you are on holiday? Do you relax completely, recharging the batteries on the beach or doing something different from your everyday life? We know what the experts tell us is right, but …. It is of course a question of how much time one has, how much money one wants to spend or what the rest of the family think? When I was a child we went to Vestkysten – Vejers Strand – and for two weeks we enjoyed what is now called “all inclusive” at Klithjem Badehotel in Vejers. It was owned by a hairdresser in Varde, but every summer she opened this boarding house – and we (my father, my mother and I) were regular customers! Every morning we went down to the beach in our bathing wrap and took a swim, had breakfast, lunch and dinner (my mother loved it!) and at night we talked on the porch with the other guests. No TV in the rooms, no bathroom – just a zink – in most rooms, just the mere necessities. In the evenings we got together on the porch playing cards, Monopoly, and got to know the other guests ….. Having no car it was with a huge packed lunch we took the railcar (grisen) to Varde, and then the train back home.

 

Ved fortsat at bruge webstedet, accepterer du brugen af cookies. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk