TALESTRATEGIER Fransk 978-87-87764-43-8 om at erstatte grammatisk korrekthed med lysten til at tale et fremmedsprog med de resourcer man har til rådighed.

DKK 35.00

Hvad gør man, når man går i stå midt i en sætning? Man prøver at klare sig med de ord, man har til rådighed. I stedet for ‘døgnet rundt’ kan man opløse ordet i dets bestanddele og sige ‘jour et nuit’, og i stedet for ‘hi’ kan man sige ‘sommeil d’hiver’.

At klare sig med de ord man kan, er en såkaldt talestrategi.

Min erfaring viser, at det ikke er nok at opfordre eleverne til at bruge talestrategier, det skal trænes systematisk.Denne bog giver et bidrag hertil.

Ud over nævnte talestrategi har jeg fundet mange andre måder at løse et kommunikationsproblem på. Disse er samlet her og forsynet med en omfattende mængde øvelser og sætninger.. For at gøre øvelserne realistiske, har jeg oven over dem skrevet hvad der skal trænes. Løsning(er) kan findes enten i Gyldendals store dansk-franske ordbog eller i miniudgaven heraf.

I adskillige hundrede år har grammatisk korrekthed stået i centrum for fremmedsprogsundervisningen i Danmark. Der er i dag en stigende tendens til at erstatte dette krav om korrekthed med complexity: lysten og viljen til at springe ud i at tale et givet fremmedsprog med de ressourcer, man har til rådighed.

NameRangeDiscount
Rabat for klassesæt10 - 10010 %
Kategori: